כיצד משתנה ההבדל בין קעקועי גברים לקעקועי נשים
בכל הנוגע לאופנה, עיצוב, אומנות וכד', ההבדל בין גברים לבין נשים הוא פעמים רבות ברור ובולט. כך גם בתחום הקעקועים – מזה דורות רבים שקעקועים גבריים שונים מהותית מקעקועים נשיים, ולכאורה מסמלים את ההבדלים בצורות החשיבה, במאפיינים הפסיכולוגיים והפיזיולוגיים, בתחומי העניין וכו'. כך, לפחות על פי פרדיגמה זו, קעקועים גבריים הם גדולים ו"כוחניים" במובנים מסוימים, בעוד קעקועים נשיים יהיו עדינים יותר.
האם במציאות אכן זהו המצב? האם, באופן כללי, קעקועים שמוצאים על גברים אכן שונים בצורה זו מקעקועים שמוצאים על נשים. אנשים רבים מעולם הקעקועים יטענו שזה לא בהכרח המצב – ניתן למצוא כיום כל כך הרבה סוגים של אנשים, ואינספור נשים וגברים אשר אינם עונים על המאפיינים הסטריאוטיפיים המוכרים של המינים, כך שגם בעולם הקעקועים כבר מזמן אין חוקים או כללים ברורים. ואכן, ברגע שמתחילים לחקור את התחום לא קשה למצוא נשים עם קעקועים גדולים, מאסיביים, כוחניים וכל סוג אחר של הגדרה שנראה הייתה לנו שמתארת בעיקר קעקועים גבריים. מצד שני, ניתן למצוא גם גברים המעוטרים בקעקועים עדינים וצבעוניים, כאלו שמסורתית היינו משייכים יותר לנשים (אך אולי פחות מאשר במקרה ההפוך). מגמה זו, של טשטוש הגבולות בין קעקועים בהם בוחרות נשים לכאלו בהם בוחרים גברים, ניכרת יותר ממש בעשורים האחרונים, בהם הליבראליות הגיעה לשיא בתחומים נוספים רבים בחיים, וכך נשים וגברים רבים אינם חוששים ללכת בעקבות בחירות אומנותיות אשר בעבר היו נחשבות לבלתי שגרתיות.
לאחר שאמרנו את כל זה, חשוב להדגיש כי למרות הכל עדיין קיימת, בגדול, חלוקה גסה בין קעקועי נשים לקעקועי גברים אשר נשארה רלבנטית. את רוב הקעקועים שאנו מדמיינים כ"נשיים" עדיין נמצא על גופן של נשים, והדבר נכון גם לגבי קעקועים גבריים.
חזרה לצפייה בגלריית הקעקועים של טרייבל טאטו