מה קדום וטבעי יותר – קעקוע לגברים או לנשים?
בימים עברו קעקועים נחשבו לנחלתם הבלעדית של גברים. בעוד לפני אלפי שנים, אז הומצאו הקעקועים הראשונים, נהגו השבטים הקדומים לקעקע הן את הגברים והן את הנשים שבשבט, חוקרים מסוימים סבורים כי הגברים היו דומיננטיים יותר בתחום זה ונהגו להתהדר בקעקועים המרשימים והנחשבים יותר. בין אם זה נכון ובין אם לא, לאורך מרבית ההיסטוריה המוכרת, זו שלאחר העת הפרה היסטורית והעתיקה, היו הקעקועים נחלתם הבלעדית כמעט של הגברים. קעקועים ניתן היה למצוא בעיקר אצל מלחים בים, אסירים בבית הכלא וקבוצות אוכלוסייה גבריות נוספות כאלו ואחרות. בעוד כיום ניתן למצוא לא פחות נשים מקועקעות מאשר גברים, עולה השאלה – האם קעקוע לגברים הוא "טבעי" יותר במובן כלשהו מאשר קעקועים לנשים?
יש שיטענו בדיוק את ההיפך – מה זה בעצם "טבעי"?
כמובן שהביטוי "טבעי" הוא ביטוי מעט בעייתי – מה זה בכלל אומר בהקשר בו אנו עוסקים כאן? על פי רוב, נהוג לסווג כ"טבעי" בעיקר את מה שאינו מעשה ידי אדם. מנקודת מבט זו, כל הקעקועים אינם טבעיים מכיוון שכולם הם מעשה ידי אדם. על פי הגדרה אחרת, כל מה שקיים ומתרחש הוא טבעי, ומבחינה זו קעקועים לגברים טבעיים בדיוק כמו קעקועים לנשים – זו רק שאלה של האם זה קיים או לא, וכמובן ששני סוגי הקעקועים קיימים גם יחד (לפחות בימינו…).
ועם זאת, ישנם גם כאלו אשר יטענו בדיוק את ההיפך – כי דווקא קעקועים לנשים הם "טבעיים" יותר מאשר קעקועים לגברים. מכיוון שמדובר בקישוט גוף, הם יטענו, וקישוטי גוף מאפיינים בתרבויות רבות כיום בעיקר נשים (חישבו על איפור, תכשיטים מסוגים שונים ועוד – כל אלו נפוצים אצל נשים יותר מאשר בקרב גברים), גם קעקועים לנשים הם טבעיים יותר מאשר קעקועים לגברים.
מה שבטוח הוא כי ממבט חטוף בעולם הקעקועים בתל אביב, למשל, עולה כי אין יותר מדי מקום בכלל להבחנות הללו בין קעקועים לגברים לבין קעקועים לנשים. במקרים רבים, שני המינים בוחרים אפילו בדיוק באותם הקעקועים…