ממה להיזהר כשעושים עגיל בטבור?
אחד מסוגי הפירסינגים הוותיקים והפופולאריים ביותר הוא כמובן עגיל בטבור. במיוחד במדינה שטופת שמש כמו ישראל, בה מספר הימים בהם ניתן ללכת עם חולצת בטן או להשתזף על חוף הים עם בגד ים הוא גדול כל כך, נשים רבות בטווח רחב של גילאים (ואפילו גם כמה גברים…) בוחרות בעגיל בטבור כאחת הדרכים המיוחדות לקשט ולעטר את גופן.
בעוד בדומה לפירסינגים ועגילים מסוגים אחרים, גם במקרה של עגיל בטבור מדובר בהליך מהיר, פשוט ובטוח יחסית, ללא יותר מדי סיכונים, בכל זאת כדאי להכיר כמה נקודות ולשים עליהן דגש, הן בבחירת המקום בו עושים את העגיל בטבור והן בכל הנוגע לימים והשבועות שלאחר מכן.
כמו בסוגים אחרים של עגילים, פירסינגים וגם קעקועים, הנקודה החשובה ביותר שיש להפנים בבואנו לעשות עגיל בטבור היא החשיבות העצומה של שמירה על היגיינה. כמובן שכשאנחנו עושות את העגיל, חשוב שהמקום יהיה מקצועי, נקי והיגייני (איש מקצוע המשתמש במחט חדשה, כפפות וכו').
מה שמייחד את העגיל בטבור על פני שאר סוגי העגילים, הוא זמן ההחלמה הארוך יחסית. מכיוון שמדובר בחור גדול יחסית, במקום אותו קשה לשמור נקי מתזוזות, גירויים והפרעות שונות, תהליך ההחלמה המלא עלול לקחת כמה חודשים טובים ואפילו עד לשנה. כמובן שלא מדובר ב"החלמה" במובן הקשה של המילה. אין צורך לשכב במיטה ולנוח במשך חודשים. פשוט האזור שממש סביב החור החדש לא יגליד ויחלים בצורה מלאה ומושלמת בתוך כמה ימים ספורים, אלא זה ייקח טיפה יותר זמן מזה. במהלך הזמן הזה חשוב לשמור על האזור נקי ככל האפשר, להימנע מגירויים בלתי רצויים וזיהומים פוטנציאליים ולעקוב באופן הדוק עד כמה שניתן אחר הוראותיו של בעל המקצוע אצלו אנו עושות את העגיל בטבור.