כיצד מומלץ לטפל בהליקס
הליקס הוא אחד מסוגי הפירסינג הנפוצים והפופולאריים ביותר. הכוונה היא לפירסינג הממוקם באזור הסחוס של האוזן, אותו סביר להניח שראיתם אצל לא מעט אנשים, לרוב נשים. בעוד ההליקס אינו נחשב לפירסינג מסובך או מסוכן במיוחד, במקרים רבים מופיעה זיהום בהליקס לאחר שעושים אותו, או כמה שבועות לאחר מכן. במידה וגם את/ה סובלים מזיהום בפירסינג הליקס שעשיתם – כיצד מומלץ להתייחס לנושא ולטפל בזיהום?
פירסינג חיצוני וחשוף
בניגוד לדעה הרווחת, להליקס דווקא כן יש סיכוי לא רע לסיבוכים, למרות שאלו לרוב אינם חמורים כלל. זאת מכיוון שהליקס הוא פירסינג הממוקם באזור חשוף וחיצוני יחסית, כך שפעמים רבות הוא עלול להמשך בטעות, להיתקע בבגדים או במצעים במיטה, להילחץ כתוצאה משינה על האוזן בה הוא ממוקם ועוד. לכן, פציעה או זיהום קל בהליקס אינה עניין מאוד נדיר, אך הטיפול בו הוא יחסית פשוט ודורש בעיקר סבלנות.
כיצד, אם כן, מטפלים בהליקס אשר קיים חשש כי הזדהם? בתור התחלה חשוב להכיר כי זמן ההחלמה לאחר שעושים את ההליקס עשוי לקחת בין שלושה חודשים לשנה שלמה, כתלות בגורמים רבים ושונים. כך שגם אם עובר זמן ונראה כי ההליקס עדיין לא החלים לחלוטין – זה בסדר גמור. פשוט המשיכו לטפל בו ולהיות זהירים.
במידה ומתגלה זיהום בהליקס יש לחטא את המקום בדיוק באותה צורה בה הייתם מחטאים כל עגיל או פירסינג אחר. מומלץ להשתמש בתמיסת מי מלח, ולעיתים גם הנחה של שקית תה קמומיל יכולה לסייע להרגיע את האזור. במקרים חמורים ניתן לפנות לרופא או לרוקח ולבקש ספריי אנטיביוטי. זה עדיף על פני משחה אשר עלולה לסתום את החור ולמנוע מהמוגלה מלהתנקז החוצה.