האם הפירסינג הופך להיות מקובל חברתית?
עיטורי וקישוטי גוף למיניהם כבר מזמן הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמיינסטרים התרבותי חברתי. כבר מזמן שלא רק גברים מסוקסים בשנות השלושים ומעלה לחייהם עושים קעקועים, או רק נשים מעטרות גופן בעגילים ותכשיטים למיניהם. כיום קעקועים, עגילים ופירסינגים ניתן למצוא בקרב אנשים מקבוצות גילאים נרחבות ביותר (מבני נוער ועד בני גיל הזהב…), כמו גם בקרב קבוצות אוכלוסייה שונות ומגזרים שונים לחלוטין בכל רחבי העולם. כאמור, גם תחום הפירסינגים, הנחשב לחדש ביחס לקעקועים או עגילים "רגילים", תפס תאוצה של ממש בעשורים האחרונים וכיום נחשב לסטנדרט לכל דבר ועניין עבור בני נוער ובוגרים כאחד. אך בעוד מדובר באלמנט אשר הופך להיות נפוץ יותר ויותר, האם משמעות הדבר היא כי הפירסינג הופך להיות גם מקובל חברתית?
יותר מקובל אך לא לגמרי – פירסינגים מסוגים שונים כיום
האם הפירסינג הופך להיות מקובל לחלוטין מבחינה חברתית? קשה לענות על כך באופן חד משמעי, אך הכיוון הכללי הוא – כן. על מנת לפרט ולתת תשובה מורכבת ומדויקת יותר, יש להבחין בין סוגים שונים של פירסינג ולהודות כי לא כל סוג נפוץ ומקובל חברתית באותה מידה. היליקס, למשל, אינו מעביר את אותו המסר כמו ספטום או פירסינג בגבה, ולכן גם אינו נפוץ או מקובל חברתית באותה מידה (הכוונה אינה כי ספטום או עגיל בגבה מקובלים יותר אלא פשוט כי קשה להשוות בין הסוגים השונים).
בעוד במקומות רבים עדיין מתייחסים באופן מיוחד לפירסינג (למשל, במקומות עבודה רבים דורשים מהעובדים להסתיר את הפירסינג כאשר הם עובדים עם לקוחות), בגדול ניתן לומר כי כיום סוג זה של קישוט גוף הוא כבר הרבה יותר נפוץ ומקובל מאשר בעבר, וסביר להניח כי מגמה זו רק תלך , תמשיך ותתגבר, עד כי יהיה מדובר בדבר מקובל לחלוטין מבחינה חברתית/תרבותית, ואפילו ברור מאליו.