קעקועים לנשים – יש דבר כזה?
בעולם הקעקועים ניתן למצוא כיום אינספור קטגוריות שונות ומשונות של סוגי וסגנונות קעקועים, חלקם מוכרים לנו כבר ממזמן וחלקם יחסית חדשים. אחת החלוקות לקטגוריות שונות בתחום זה מאז ומעולם הייתה זו שבין קעקועים לגברים או קעקועים לנשים. בעוד הפרדה זו נראית לרבים טבעית ומתבקשת (בעיקר מפני שלרוב לנשים ולגברים טעמים שונים, סגנונות אסתטיים שונים וכו'), היום אנחנו חייבים לשאול את עצמנו את השאלה – האם בכלל ניתן להגדיר "קעקועים לנשים" בתור חלק נבדל ומובחן בתוך עולם הקעקועים כולו?
כיום קעקועים לנשים באים בכל הסוגים והסגנונות
את השאלה – האם קיים דבר כזה "קעקועים לנשים"?, יש לבחון על הרקע של העולם המגדרי בו אנו חיים – כיום, מגדר הפך לענף תרבותי מרכזי ומשמעותי ביותר בחברה והעיסוק בהשתייכות מגדרים ובסממנים והמאפיינים התרבותיים של כל אחד מהמינים נחשב לעיסוק נפוץ ופורה ביותר. בתוך כך, הגדרות רבות אשר בעבר תפסו לגבי קבוצות מגדריות מסוימות, דוגמת נשים, כבר אינם כל כך מוגדרות בצורה יציבה ו"קשיחה".
ההשלכה של מצב תרבותי זה על עולם הקעקועים היא בראש ובראשונה כי כבר לא ניתן לומר באותה רמה של החלטיות כמו בעבר כי קעקועים מסוימים הם קעקועים לנשים ואחרים הם קעקועים לגברים. כיום, ניתן למצוא הן Tattoos לנשים והן לגברים בכל הסוגים, הסגנונות והצבעים שרק ניתן לדמיין. נשים עם קעקועים אשר נחשבים מסורתית לגבריים, גברים עם קעקועים קטנים ועדינים אשר בעבר אולי נחשבו לנשיים וכל שילוב אחר שרק ניתן להעלות על הדעת.
אז האם גם היום ניתן לומר על Tattoos מסוימים (או סגנון מסוים) כי מדובר ב"קעקועים לנשים"? נראה כי לפחות בשנים האחרונות, הגדרה זו הופכת ליותר ויותר מעורפלת, גמישה ונזילה.