קעקועים לגברים – האם כיום בכלל יש דבר כזה?
כאשר מחפשים אחר סוגים שונים של Tattoos, בין אם בחוברות של סטודיו לקעקועים זה או אחר ובין אם באינטרנט, נתקלים בקטגוריות שונות לפיהן מחולקים הקעקועים השונים. אחת הקטגוריות הראשונות שתמיד ניתן למצוא היא "קעקועים לגברים", ובהתאם כמובן שגם "קעקועים לנשים". הכוונה היא כמובן לדוגמאות שונות של קעקועים אותם במובחן בוחרים לרוב לעשות גברים/נשים,ולכן מדובר, לכאורה, בקעקוע "גברי" או "נשי". אך בעולם המגוון והליברלי בו אנו חיים כיום, ניתן לשאול את השאלה – האם בכלל עדיין יש דבר כזה? האם ניתן לאפיין קעקועים מסוימים כקעקועים לגברים או לנשים "בלבד"?
Tattoo גברי על גוף נשי ולהיפך – לא תופעות נדירות במיוחד
הסיבה לשאלה זו שאנו מעלים בנוגע לרלבנטיות של חלוקה לקטגוריות כגון "קעקועים לגברים" ו"קעקועים לנשים" אינה רצון לערער על העובדה כי סוגים שונים של קעקועים (ואומנות בכלל) עשויים לאפיין במובחן מין זה או אחר (לראיה – גם כאן תוכלו למצוא דפים של קעקועים לגברים וקעקועים לנשים…), אלא יותר רצון לתהות ולחקור בנוגע לתפקידים המגדריים במאה העשרים ואחת, והאופן בו הם משפיעים גם על עולם האומנות, ועולם הקעקועים המהווה חלק ממנו.
כיום, נראה כי בחלקים גדולים של העולם המערבי ההפרדות הדיכוטומיות בין המינים הולכות ומצטמצמות במובנים שונים. בהקשר בו אנו עוסקים כאן, בדיקה פשוטה תגלה כי ניתן למצוא כיום מקרים רבים בהם קעקועים הנחשבים באופן מסורתי ל"גבריים" מקועקעים דווקא על נשים, ולהיפך. הגמישות המגדרית כיום באה לכדי ביטוי לא רק בלגיטימיות הניתנת לסוגים שונים של מערכות יחסים, אלא גם בטעם האומנותי ובדרכים בהן בוחרים גברים ונשים לבטא את עצמם/ן. כהשלכה, ניתן לומר כי קטגוריה כמו "קעקועים לגברים" עלולה להפוך מיותרת בעתיד, למרות שכיום ההפרדה לקטגוריות אלו עדיין מייצגת את הטעם השולט בקרב מרבית האוכלוסייה.