עגיל בטבור – מה חשוב לעשות?
ישראל היא אחת המדינות בה עגיל בטבור הוא הפופולארי והנפוץ ביותר, סביר להניח שעקב השילוב בין התרבות הים/מזרח תיכונית לבין מזג האוויר המקומי הנפלא המאפשר להסתובב לא מעט ימים בשנה עם חולצות בטן ובגד ים…
בניגוד למרבית סוגי העגילים והפירסינגים האחרים, עגיל בטבור מצריך את זמן ההחלמה הארוך ביותר, ולא מזיק להכיר את שלבי ההחלמה שלאחר שעושים את העגיל, וכיצד נכון להתנהל בתקופה זו.
שלושה שלבי החלמה
ניתן לתאר את תקופת ההחלמה מעגיל בטבור בשלושה שלבים עיקריים:
השלב הראשון זה של כמה הימים הספורים שלאחר שעושים את העגיל. זהו השלב הדלקתי – שלב בו האזור עדיין מעט נפוח ועלול מעט לכאוב, שכן הגוף בעצם מפעיל מערך דלקתי שמיועד להלחם באופן טבעי בטראומה הנקודתית הקטנה שהוא חווה. בשלב זה האזור עלול כאמור להיות מעט נפוח ורגיש, לכאוב מעט וכו'. חשוב לשמור על האזור נקי, להימנע מחיכוך של האזור בבגדים וכו'.
השלב השני נמשך כמה חודשים ולרוב אינו מתאפיין בכאב כלל. בשלב זה הגוף מרפא את הפצע הקטן שנוצר וטבעי לראות בשלב זה הפרשות מסוימות באזור הפצע, גלד וכו'. גם בשלב זה חשוב מאוד להקפיד לשמור על האזור נקי, ולנקות אותו באמצעים סטריליים בלבד.
בשלב השלישי הפצע כבר מחלים לחלוטין ובמקום הפצע נוצרת רקמת צלקת קטנה וכמעט בלתי נראית. בשלב זה כבר ניתן להיות פחות זהירים ופחות לנקות ולהקפיד על סטריליות, בנוסף, ניתן בשלב זה להחליף עגילים ללא כל חשש וכמה שרק רוצים.
הנקודה החשובה ביותר כאן היא השמירה על היגיינה וסטריליות, להימנע מחיכוכים מיותרים באזור בימים ובשבועות שלאחר שעושים את העגיל, לא להיכנס לים ולמקורות מים שעלולים להיות מעט מזוהמים ולהימנע מחשיפה ממושכת לשמש. בדיוק כמו שהייתן עושות עם כל פצע אחר בגוף…
לצפייה בגלריית הקעקועים של טרייבל טאטו